Kevin Schelling

De zomer voorbij

Op het moment dat ik deze update schrijf is het de negentiende van september en dus zijn we toegekomen aan de laatste twee dagen van de zomer. De herfst staat voor de deur en dat betekent dat ook het schaatsseizoen weer gaat beginnen. Dit leek mij een goed moment om even terug te kijken op de zomer en dan vooral de trainingen van afgelopen zomer.
Om te beginnen heb ik een goede zomer gedraaid. De trainingen hebben we iets anders ingedeeld dan voorgaande jaren en we hebben met de ploeg geĆ«xperimenteerd met variaties in trainingen. Dit heeft voor mij goed uitgepakt en ik voel mij dan ook sterker dan aan het begin van de zomer. Komend weekend ga ik dit gevoel testen in Inzell tijdens het eerste trainingskamp van het ‘winterseizoen’. Dit kamp is voor mij erg belangrijk, omdat hier de eerste wedstrijden gereden worden en ik het harde werk wat ik in de zomer geleverd heb om moet proberen te zetten in goede tijden. Hoe het af gaat lopen weten we over twee weken, maar het vertrouwen is er!

Dus, de zomer was goed, maar hoe ziet het er eigenlijk uit? Veel van jullie weten vast wel hoe de trainingen die schaatsers doen er ongeveer uit zien, maar hoe het precies in zijn werk gaat is vaak wat minder duidelijk. Ik begrijp dit en daarom heb ik een aantal videobeelden in elkaar gezet over mijn goede zomer! Dit filmpje is hieronder te bekijken, maar staat ook op de pagina video’s.

Nog even genieten van de laatste twee zomerdagen en dan met volle vaart het seizoen in!