Kevin Schelling

Progressie

Het gaat niet vanzelf, progressie boeken. Progressie begint bij het stellen van doelen. ‘Wat wil ik bereiken?’ en ‘wat moet ik daarvoor doen?’ zijn twee vragen die je jezelf moet stellen voordat je een start kunt maken met het verbeteren van je eigen kwaliteiten. Dit geldt voor alles, het bedrijfsleven, studie, hobby en sport. Op elk gebied is het stellen van doelen essentieel om jezelf naar een hoger niveau te kunnen tillen. Zo heb ik voor mezelf een aantal doelen gesteld op het gebied van sport, maar ook op het gebied van studie. De studie die ik sinds afgelopen september volg, Bedrijfskunde, bevalt mij tot op heden zeer goed. Het eerste jaar zit erop en ik heb op één vak na alle vakken gehaald. Mijn doel op het gebied van studie is bereikt.

Met het schaatsen, waar uiteindelijk mijn focus ligt, gaat het ook erg goed. Zoals de titel van deze update al doet vermoeden boek ik progressie. Op fysiek gebied heb ik al flinke stappen gemaakt ten opzichte van vorige seizoenen. Afgelopen twee weken ben ik naar Inzell geweest. Een prachtig ‘schaatsdorp’ waar ik nu al vele jaren kom. De frisse berglucht, de geweldige natuur en de perfecte omstandigheden in Inzell zorgen ervoor dat ik effectief kan trainen. Het zomerijs van de snelste baan van Europa was afgelopen weken voor mij het strijdtoneel. De strakke ijsvloer van de Max Aicher Arena zorgt ervoor dat ik kan trainen op hoge snelheid. Zo kan ik snelle rondjes rijden in de training om alvast te wennen aan de snelheid die ik van de winter wil behalen in de wedstrijden.
Naast het schaatsen lenen de bergen in Inzell zich er perfect voor om de mountainbiken. Een paar mooie, maar zware, ritten hebben mij sterker gemaakt. Al met al was het een zeer geslaagd kamp. Met de ploeg (RTC-Noordwest) heb ik een, in mijn ogen, perfect kamp afgewerkt.

De komende weken zijn voor mij ‘normaal’. Thuis ga ik uiteraard door met trainen terwijl ik ook wat tijd maak voor wat ontspanning. Over twee weken staat er een zwaar trainingskamp in het Utrechtse Doorn op programma. Na dat kamp komt de winter in zicht en ga ik in September naar Inzell om de eerste wedstrijden van het seizoen te rijden. Dit wordt het eerste meetmoment. Het moment wanneer ik ga zien of de progressie die ik nu geboekt heb ervoor gaat zorgen of ik mijn doelen ga behalen.

Tot dan, tot dat moment, blijf ik trainen om mijn doel te bereiken. ‘Keep making progress!’….