Kevin Schelling

Seizoen 2016-2017

Het is nu eind mei en ik ben alweer een maandje volop in training. Voor het tweede jaar rijd ik nu bij het RTC Noordwest. Ik ben komend seizoen Neo-2 en mijn doel is dan ook om mij dit seizoen serieus te gaan meten met de senioren. Vorig jaar dook ik aan het eind van het jaar nog onder de 37 seconden grens. Komend jaar is het de bedoeling dat ik deze progressie doorzet op weg naar de 35 seconden. Op de 1000 meter valt daarnaast ook nog veel winst te behalen. De snelheid zat er goed in, maar het vermogen om het een paar honderd meter langer vol te houden ontbrak iets te vaak afgelopen seizoen. Komend seizoen, en vooral in de zomer, zal mijn focus dan ook deels liggen op het verbeteren van mijn uithoudingsvermogen. Mijn persoonlijk records staan trouwens op de eerste pagina!

De periode waar ik nu in zit staat vooral in het teken van de basis conditie verbeteren. De conditie zo op peil brengen dat de zwaardere trainingen straks makkelijker verteerd kunnen worden. Naast de gebruikelijke fiets, loop, kracht en sprongtrainingen heb ik dit jaar ook de mogelijkheid om te shorttracken in de zomer. Een mooie optie, omdat dit de bochtentechniek ten goede komt en het ijsgevoel behouden wordt in de zomer. Een gave, technische sport waar veel bij komt kijken. In de komende zeven weken zal ik in Alkmaar tijdens de shorttracktrainingen proberen om op technisch vlak een aantal stappen te maken. Na deze periode zullen we met de ploeg vertrekken naar het vertrouwde Inzell om daar een trainingskamp te draaien. Over ongeveer zeven weken weer schaatsen dus!

Eerst de focus op het heden. Fietsen, sprongen, lopen, kracht en shorttrack. Voor de fietsers en lopers onder ons; mijn activiteiten zijn te volgen op Strava!

Komende weken zal ik regelmatig updates geven over de voortgang van mijn trainingen op mijn website, daarnaast zijn er vanaf nu nieuwe foto’s en filmpjes op mijn site te vinden!