Kevin Schelling

Seizoen 2017/2018

Het seizoen is alweer begonnen. Schaatstrainingen zijn weer ingeruild voor skeeler, loop, fiets, kracht en sprongtrainingen. Na een periode van wedstrijden is nu weer de periode van opbouw aangebroken. Voor ik vertel wat ik komend seizoen ga doen zal ik eerst nog even kort toelichten hoe mijn seizoen verlopen is!

Na het mislopen van de NK’s voor senioren heb ik besloten om alsnog zoveel mogelijk uit mijn seizoen te halen. Dit betekende een extra trainingskamp naar Inzell om efficiënt te kunnen trainen en het Holland Cup traject. De trainingsweek in Inzell wierp zijn vruchten af, want ik presteerde steeds wat beter op de Holland Cups. Zo plaatste ik mij voor het Nk voor Neo Senioren via Holland Cup 3. Daarnaast werd ik nog vijfde op het NK Pure sprint.
Het laatste weekend van het seizoen stond ik aan de start van het NK voor Neo Senioren (20 tot 25 jaar) en direct ook de Holland Cup Finale. Dit waren twee wedstrijden in één. Om een lang verhaal kort te houden: ik werd tweede op de Holland Cup Pure sprint en ik werd tweede op de 500 meter van het NK Neo Senioren. Die 500 meter was enigszins een verrassing. Ik voelde dat het goed ging vooraf aan deze wedstrijd en ik kon mijzelf steeds beter meten met de snellere jongens. Het was mooi dat dit er dan ook op deze 500 meter uitkwam! Een mooie kroon op een goed seizoen. Door deze medaille heb ik wel het hoogst haalbare na het missen van de NK’s voor senioren behaald voor mijzelf!

Voor komend seizoen heb ik een plan uitgestippeld met mijn trainer Sjoerd Geraets. Ik heb besloten om door te gaan met het traject wat wij een aantal jaar geleden gestart zijn. Er zit namelijk nog steeds een stijgende lijn in mijn prestaties en ik heb het gevoel dat dit komend seizoen bij het RTC Noordwest het beste voortgezet kan worden. Als de trainingen langer onderweg zijn zullen er meer updates volgen!