Kevin Schelling

Druk, druk en nog eens druk

De afgelopen tijd was het wat stil op mijn site. Dit komt, omdat het op het gebied van schaatsen juist níét stil was. Elke week een wedstrijd en soms zelfs twee of drie. Een aantal van deze wedstrijden waren wedstrijden waar wel degelijk iets op het spel stond. Een seizoen begint in de zomer en eindigt op de NK’s. Deze NK’s moet je echter eerst maar eens zien te halen. Dit is wat je als schaatser moet doen tussen eind November en begin Februari.
In deze maanden worden er kwalificatie wedstrijden gereden waarop je jezelf kan plaatsen voor het NK Allround, het NK Afstanden, het NK Pure Sprint en het NK Sprint.

In December heb ik het gewestelijk kampioenschap gereden waar ik mij, zoals ik al eerder vertelde, plaatste voor de Regio’s. Deze wedstrijd ging redelijk. De 500 meter en de 1500 meter in Alkmaar waren loodzwaar. Windkrachten tussen de 7 en de 10. Op de 500 meter eindigde ik als derde en dat was dus een goede uitgangspositie voor de rest van de wedstrijd. De 1500 ging goed waardoor ik na de eerste dag 7e stond in het klassement.
Op de tweede dag werd er een 3000 meter verreden in Den Haag. Dit is en blijft voor mij de moeilijkste afstand. Het ging niet heel erg goed en ik werd twee ronden voor het einde zo moe dat mijn rondetijden omhoog schoten.
In het klassement eindigde ik als 16e. Dit was één plek te weinig voor plaatsing voor de landelijke selectie wedstrijden. Ik ben op dit moment nog steeds eerste reserve voor die wedstrijd. Er is dus nog steeds een goede kans dat ik deze wedstrijd mag rijden en me op die manier kan plaatsen voor het NK Allround en afstanden.

De weken hierna ben ik een aantal keer naar Heerenveen geweest om mijn 500 meter tijd aan te scherpen. Dit is nog niet gelukt maar ik kom wel steeds dichter in de buurt. Gister op 19 januari reed ik 37:72. Vandaag staat er weer een wedstrijd in Thialf op het programma. 500-1000!

De uitslag volgt.
cjg_8834